צילום:עמית אגרונוב
עופר אבניר יבואנית מותגי גאסגאס והוסקוורנה משיקה את דגמי המוטוקרוס החדשים לשנת 2022.
גאסגאס הספרדית נרכשה על ידי קבוצת ק.ט.מ וחשפה לפני כשנה את הדור הראשון של אופנועי גאסגאס תחת הבעלות החדשה. כעת, משיקים כאן בארץ את דגמי 2022 של החברה החדשה-וותיקה. שינויים משמעותיים מהשנה שעברה לא נמצא, אבל כן 3 דגמים חדשים לחלוטין – MC250 דו פעימתי, MC350F ו-MC85 שכעת ניתן למצוא גם עם גלגלים קטנים. גם בהוסקוורנה השינויים מינוריים ומסתכמים בגרפיקות מחודשות ובמערכת קלאץ׳ הידראולית חדשה של Brembo שהחליפה את קלאץ׳ הMagura איתו האופנועים הגיעו עד כה. דגמי ה-GASGAS יחלו מ- 22,500 שקל לדגם ה- 50MC, ועד 47,000 שקל לדגם MC450F, בעוד דגמי הסקוורנה יחלו ב- 22,500 לדגם ה- TC50 ועד 55,000 שקל לדגם FS450.
ההשקה התרחשה במסגרת אירוע פתוח לרוכבי וחובבי המוטוקרוס במסלול בווינגייט. במהלך ההשקה הודיעו בעופר אבניר על כוונתם להגביר פעילות בתחום המוטוקרוס, לקיים אירועים פתוחים נוספים (אחת לרבעון), וכמו כן שיתוף פעולה עם Riders For Riders בהבאת רוכבי מוטוקרוס מחו״ל להדרכות בארץ.
הגעתי להשקה כדי לרכוב ולבחון את האופנועים החדשים, ומצאתי את ה-MC250F של גאסגאס ואת ה-FC350 של הוסקוורנה.
את הבוקר פתחתי על הMC250F. למרות שעיקר הניסיון שלי מגיע מעולם האנדורו, לא היה צורך ביותר מכמה הקפות בודדות כדי להרגיש עליו בבית. האופנוע שוקל 99 ק״ג (יבש) ומרגיש יחסית קליל בהתאם. המנוע מגיב לתפעול המצערת בנעימות ולא יאיים גם על רוכבים מתחילים, אבל אל תטעו, גם רוכב מיומן לא יתאכזב כשיפתח את הגז. לאחר שצברתי קצת בטחון, קפצתי במסלול גם את הקפיצות הגדולות יותר שיש לווינגייט להציע. באחת מהן לא אמדתי נכון את המהירות הנדרשת ונחתתי קצר – לשמחתי בולמי ה-WP XACT עשו את עבודתם והתיישרתי קדימה ללא כל בעיה. בסך הכל, האופנוע מרגיש טוב גם על הקרקע וגם באויר ועושה את כל מה שהוא אמור לעשות מצוין.
עברתי ל-FC350 של הוסקוורנה. תנוחת הרכיבה עליו מאד דומה (וזה לא מפתיע) ולא דורשת הסתגלות נוספת. מה שבכל זאת חדש – על הכידון ניתן למצוא בורר מפות הצתה וTraction Control. בתחילת היום המסלול היה קצת חלק מהשקיה, והאפשרות לבחור במפה החלשה או להפעיל את הTraction Control יכולה לעזור להתמודד עם המצב. לא הרגשתי הבדל גדול במיוחד כשהפעלתי את הTraction Control, אבל אני גם לא חושב שזה דבר רע - לא מורגשת התערבות יתר מצד המערכת והיא לא מפריעה לפתוח גז כשרוצים. עוד גיליתי שניתן להפעיל באמצעות אותם הלחצנים מנגנון Launch Control שיכול לעזור בזינוק מהמקום. לא התנסיתי אתו מספיק כדי להחליט אם הייתי משתמש בו במרוץ אבל בסך הכל התפעול שלו פשוט ונראה שהוא עובד טוב. המנוע של ה-350 מספק המון כוח מבלי להיות מתפרץ או מעייף מדי. למרות זאת, כן הרגשתי שהמנוע רוצה לעבוד חזק ובטורים גבוהים ולא בהכרח מעודד רכיבה בהילוך גבוה יותר, בהשוואה ל-250.
לסיכום אני יכול לומר שנהניתי מאד לרכוב על שני האופנועים שתפקדו מצוין. בעוד שה-250 ייתן מענה טוב לכל רוכב, בין אם הוא מתחיל ובין אם הוא מקצוען, מי שבכל זאת מחפש מנוע קצת יותר ״נדיב״ ומעוניין בפיצ׳רים שמגיעים בנפחים הגדולים יותר כמו בקרת האחיזה והזינוק ימצא ב-350 פרטנר מצוין.
הבדל המחירים בין אופנועי הוסקוורנה וגאסגאס עומד על כ-2000 ש״ח בממוצע לאופנועי הבוגרים, כאשר דגמי גאסגאס הם הזולים יותר. באופנועי הילדים המחיר זהה בשני המותגים. הבדלים משמעותיים באופנועים עצמם לא נראה בין המותגים, ולכן מי שמתלבט אם לקנות כזה או כזה כנראה יצטרך להגיע להחלטה שמבוססת יותר על טעם והעדפה אישית מאשר על טיבם של האופנועים עצמם.
לגלרית תמונות מההשקה
|