טכני למען הקהילה מוטוקרוס אופנועים אנדורו אופנועים אנדורו טרקטורונים באחה ישראל
ראלי דקאר מציג: כוכבים נופלים


   14-01-2016, מערכת naZZima   
  שלח כתבה זו בדוא"ל

10 סטייג'ים מאחורינו במירוץ, כשדווקא מלך המדבר, נאסר אל עטייה מתרסק, קאמאז והנהגים שלה לא באיזור, ורק טובי פרייס ממשיך לשייט

לה ריוחה

כבר מתחילת המירוץ היה נראה שנאסר אל עטייה לא נכנס לקצב. פתיחה חלשה, שמיקמה אותו במקומות שבין השלישי לחמישי, הביאו אותו אל השלב שבו צריך ניסיון, כשהוא בעמדה מאחור. אמש הוא אמנם שלט בכל דבר, אבל בסטייג' הנוכחי ראינו את הקאטרי פשוט מתרסק.

סטפן פטרהאנסל הוא הזוכה הגדול בסטייג' היום בקטגוריית המכוניות, לאחר שלב קדחתני מאוד במסגרת הראלי, שמתקיים כעת ברוסאריו. קשה לראות מי יהיה מסוגל לקחת ממנו את הניצחון, בעיקר לאור הדרך בה הוא נוהג, חושב, ומסדר את המכוניות שלו. הירבונן, סיינז ולואב, שהגיע חמישי, נפגעו מעט מהבעיות המכאניות או נתקעו בתוך דיונות החול.




קרלוס סאיינז ניסה את שלו במהלך פתיחת המירוץ, והמשיך להיות צמוד מאוד אל פטרהאנסל, אשר מנסה בכל כוחו לשמור על הרכב שלו, שכמעט וספג מספר מכות כואבות. אבל הצרפתי התעשת, ונתן הופעה שלא מהעולם הזה. הוא חלף על פני הדיונות, הצליח לשמור על יציבות, והתרחק מאוד מסאיינז, שמצידו גם סבל מפנצ'ר בגלגל.

פטרהאנסל כבר התמקם לו בראש עם מרחק של שעה אחת מעל נאסר אל עטייה, כשדה וילייריס (טויוטה) עלה למקום השלישי, 1:12 מהמוליך. דספרס החמישי, נמצא במרחק של שעה ו-50 דקות מאחורי המוביל, אבל 37 דקות בלבד מהפודיום.

בגזרת האופנועים, סטפן סוויטקו רשם בשעה טובה את הניצחון הראשון שלו בראלי דקאר, אבל עדיין נמצא במרחק של 28 דקות מהמוליך, טובי פרייס, שמסתכל מרחוק על הסלובקי. סוויטקו, שמשתתף בראלי בפעם השביעית, הרוויח את היום הזה בגדול, לאחר שהצליח לברוח באחד השלבים הקשים של הראלי, לשים את קווין בנווידס במרחק של 2:54 דקות ממנו, וסיים במרחק של 5:47 דקות מטובי פרייס.

פרייס כעת מוליך בפער של 23:12 על סוויטקו, כשהאוסטרלי יהיה חייב להתמקד עכשיו בהגנה על הפער הזה, בדרך אל הפודיום.

מירוץ הטרקטורונים הגיע אל בראיין בארגאוונת', שהצליח לרשום ניצחון יפה מאוד בסטייג', כשבמקום השני והשלישי נמצאים האחים פטרונלי, מרקוס ואלחנדרו, שמוליך שוב את הטבלה הכללית. מרקוס עם 1:32 דקות הפרש מאחיו אלחנדרו. ג'רמיס גונזלס פריולי מחזיק במקום השלישי, בהפרש של שעה ו-34 דקות.

ג'רארד דה רוי שוב הצליח לזעזע את הרוסים, כשרשם שוב ניצחון בקטגוריית המשאיות, כשרשם פער מדהים על פדריקו ווילגרה (1:32 שעות). ההולנדי טון ואן גניוגטן בשעתיים ו-16 דקות. הרוסים וקאמאז ממש לא באזור, אבל איבקו נותנת בראש, כשהיא תופסת את שלוש המקומות הראשונים.

צילום מסך: dakar,com







תגובות לכתבה
הוסף תגובה

*שם:

אימייל:

*רשום את הספרה שלוש:

*תוכן התגובה:


כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 16:14-24.