העולם שייך לצעירים. זהו סיפורם של ילדי ה-250 בסופרקרוס-מוטוקרוס בארצות הברית.
מדי כמה שנים מגיע לו רוכב לאליפות המוטוקרוס החשובה בעולם ונותן משמעות חדשה למונח כישרון רכיבה, והכל מתחיל בקטגורית הלייטס.
כבר שנתיים-שלוש שאנחנו רואים בקטגורית הלייטס, כישרונות גדולים, מאוד גדולים. העונה החדשה של המוטוקרוס, העתידה לבוא בעוד כשבוע וקצת, מציגה לנו רוכבים מאוד כישרוניים אשר בניגוד למה שהיה עד לפני כמה שנים, לא מציגה רק רוכב אחד או שניים שיכולים לתת בראש, אלא קרוב לחמישה - שישה שעתידים בעוד שנה או שנתיים לעבור (פחות או יותר ביחד) ל-450.
ילדי הלייטס הינם ילדי פלא; כולם התחילו לרכוב בגיל מאוד צעיר, לרוב בסביבות גיל חמש-שש וחלקם בגיל ארבע. הם מתחרים מדי שבוע בהרבה מרוצים, חלקם אף בשלושה ארבעה מרוצים בסופשבוע אחד. החבר'ה הצעירים האלה, בשנים הראשונות, מתחרים על חשבון הוריהם, כשהמרוצים, גם ברמה החובבנית, עולים הרבה מאוד כסף. והכל בתקווה שיום אחד הם יגיעו לליגה של המקצוענים ויקנו לעצמם תהילת עולם.
הרבה מאוד כישרונות צעירים מתגלים מהר מאוד, דוגמת ריאן וילופוטו, ש"פרו-סירקיט" אימצו אותו ואת ריאן דאנג'י בגיל יחסית צעיר, כמו גם את ריקי קרמייקל וג'יימס סטיוארט. עם זאת, הרבה מאוד רוכבים לא מתגלים ולא מקבלים תמיכה בגיל צעיר, ולכן לא מצליחים לרוב לעלות לרמה הנדרשת ולהצליח בתחום קשה שכזה אשר מביא איתו פציעות לרוב, ומרושש את הרוכבים ומשפחותיהם אשר אין להן לרוב רשת בטיחות למקרה שהילד לא מצליח להתבלט ולתת את התוצאות הרצויות.
Ken Roczen
בשביל להבין את גודל ההקרבה של הרוכבים ומשפחותיהם, צריך להבין שהרוכבים האלה מוותרים ברוב המקרים על בית ספר, חברים, מגורי קבע (גרים בקרוואנים ממונעים), והכל למען המטרה הנכספת, שאגב, רק חמישה עד עשרה אחוזים מגיעים אליה.
השנה יש לנו כמה רוכבים מעניינים דוגמת קן רוקזן, בלייק באגת (שלקח אליפות בשנה שעברה), איליי טומאק, ויל האן וורטון, מרווין מוסקין ועוד רוכבים אשר לכל אחד מהם יש את הסיכוי לקחת ניצחונות ואליפות גם במוטוקרוס, וגם בעונת הסופרקרוס שמגיעה לאחר מכן. הרוכבים הללו, למרות שחלקם רוכבים בקבוצות רשמיות, לא מרוויחים הרבה כסף ולרוב מה שקורה הוא, שההוצאות + אופנוע קבוצה וחלקים, משולמים להם בתוספת שכר נמוך או בקבוצות פרטיות ללא שכר. כבר קרה לא פעם שקבוצה נסגרה באמצע העונה בגלל מחסור בכסף, ובשנים האחרונות לאור מצבה הכלכלי הלא מזהיר של אמריקה, גם הספונסרים לא ממהרים לתת חסויות, דבר המקשה על הרוכבים המוכשרים לקבל אופנוע תחרותי ומאמני כושר טובים שעושים את ההבדל בין רוכב מנצח לרוכב שלא מביא נקודות אליפות.
ההבדל בין אליפות המוטוקרוס לסופרקרוס הוא בכמה מישורים, דבר ראשון מרוץ מוטוקרוס מתבצע בשטח פתוח, לעומת בארצות הברית שרוב המרוצים הם על שטח טבעי. סופרקרוס נערך באצטדיון לרוב. עוד הבדל הוא, שאליפות המוטוקרוס לא מתחלקת למזרח ומערב, אלא מאגדת את כל הרוכבים ביחד וזאת בניגוד לסופרקרוס.
בכל סוף שבוע ישנם כשני מרוצים בכל קטגורית פרו, וישנם 12 סופי שבוע של מרוצים, כלומר, 24 מרוצים, אל מול מרוץ אחד בסוף שבוע בסופרקרוס ו-17 מרוצים בכל סוף שבוע.
Blake Bagget
העונה הזו נפתחת כשויל האן לא יתחרה במרוץ הפתיחה שיערך ב- 18.5 במסלול האנג-טאון, אבל מרוין מוסקין, קן רוקזן ובלייק באגת ייתנו בראש בוודאות. קשה לדעת מי מהם ייקח את שני הניצחונות הראשונים של העונה, מה שבטוח הוא שיהיה טרוף.
תגובות לכתבה
1.
אלונית השדה,
13-05-13
איזה כתבה מעניינת..
על פי הנקרא מרגישים שהכתב יושב כל יום בחו"ל על הטריבונות במירוצים..
תענוג לעין..