טכני למען הקהילה מוטוקרוס אופנועים אנדורו אופנועים אנדורו טרקטורונים באחה ישראל
ליגת מ.מ.ס.י. – סבב 8 עונת 2011 – "סצינת סיום"


   09-05-2011, ערן שלמה   
  שלח כתבה זו בדוא"ל

ליגת האנדורו סוגרת את עונת 2011 באירוע מרהיב שאפשר להגדירו במילה אחת - הצגה. זיו כרמי ותומר שפירא בתפקיד המרכזי, לוגסי, קלגרד, לוי, עציוני וקינן בתפקידי המשנה. על הבימוי צוות באחה ישראל.

גם התסריטאים החזקים ביותר לא יכלו לכתוב סצינת סיום שכזו. הצגה של ממש על הבמה המרכזית ואנחנו לא מדברים על השיפוץ של אולם "הבימה" אלא על החזרה לבמה של מרכז סצינת תחרויות השטח – ג'וליס. מזג האוויר תפור כקלישאה, טמפרטורה מכוונת כהלכה, שמש מאירה מבין עננים בתפזורת ורוח קלילה להסטת האבק. ת'אמת – אם רק היה מטר גשמים קל ערב האירוע, זה כבר היה טוב מכדי להיות אמיתי.

לראשונה במרוצי הייר סקרמבל הוחלט להפריד בין רוכבי הקטגוריות המקצועיות ליתר הקטגוריות, דבר נחמד כשלעצמו, אך עדיין לא בטוח שהדבר התקבל בברכה בקרב כל העוסקים במלאכה, בין עם הרוכבים, צוותי הליווי, הקבוצות המקצועיות וכמובן הקהל. בשעה 09:30 הורם הדגל ורוכבי הקטגוריות העממיות יחד עם המתחילים והסניורים יצאו לדרך. לאחר כשעתיים הסתדרו רוכבי הקטגוריות המקצועיות על הזינוק. בצד החיובי – שתי הצגות לקהל, והרבה מקום לרוכבים על המסלול, כך שהמהירים יותר לא נאלצו להתמודד עם קו ארוך ומייגע של סמנים אחוריים. בצד השלילי – משך זמן ארוך למדי למי שבא לראות את כל התרחשויות היום.

"בתערובת הבור בהזנקה יוני לוי יוצא ראשון ופותח בגז..."

בוקר טוב לעולם, עימדו על הרגליים ומחאו כפיים לכוכב הגדול של המופע המרכזי, זיו כרמי. כשמסתכלים מבעד למשקף לתוך עיניו של רוכב רגע לפני ההזנקה, אפשר ממש לראות את המתח והריכוז טעונים מבעד לאישונים. אני לא יודע מה בדיוק עבר לכרמי בראש ברגע הזינוק, אבל הכוכב הזה נתן את אחת הרכיבות עם לא ה...
בתערובת הבור בהזנקה יוני לוי יוצא ראשון ופותח בגז, כרמי בעקבותיו נעול על הזנב כבקרב בין מטוס אף 16 היושב על מיג רוסי. מיותר לציין כי השניים בכלל לא באותה קטגוריה ותואר האליפות כבר יושב בכיס של כל אחד מהם. עשר דקות להקפה והשניים פותחים פער עצום מיתר המתחרים. הקפה אחר הקפה הפער נפתח, לוי מגזגז וכרמי הנעול מצליח להקדים ולקחת את ההובלה. בסיום ההקפה האחרונה, השלושה עשר במספר, השניים מגיעים כידון לכידון, מצערת פתוחה לרווחה, הקהל בשמיים, מנהלי הקבוצות קוססים ציפורניים, המנועים זועקים וכרמי מצליח ומעביר ראשון את הגלגל על קו הסיום בפער של שנייה בודדת. יופי של מרוץ!

"בוקר טוב לעולם, עימדו על הרגליים ומחאו כפיים לכוכב הגדול של המופע המרכזי, זיו כרמי"

עוד קרב מעניין התנהל בין הדר עציוני לגיל קינן, כוכבי קטגוריית E-3, כשבלב המרוץ קינן פתח מצערת, דחק בעציוני, ניצח את המרוץ והשאיר איתות רציני לגבי כוונותיו לעונה הבאה. עציוני מסיים שני במרוץ וחוגג עם תואר אליפות. במקום השלישי תומר 'החיה' שמש שסוגר עונה מוצלחת.
במקצועית E-2 נתנאל זיו מסיים במקום השני ועפרי שטרואס במקום השלישי.
במקצועית E-1, ניצב על המדרגה השנייה אורח זמני שמצליח לשמר את יכולות הרכיבה שלו למרות השירות הצבאי, דן מיה, כוכב המוטוקרוס. במקום השלישי השועל הוותיק, אוריה כרמלי.
בין לבין בקטגוריה E-1, בר נוב בחסות רד בול מסיים רביעי, אורי כרמל חמישי, ועופר קלגרד, העולה הטרי מהעממית, מצליח לסיים במקום השישי לפני נמרוד דור, אייל איזנברג, גל חסון, אריאל דדיה ועוד טובים אחרים. בקטגוריה E-2 דרור כהן רביעי, דן כרמל על 250 דו"פ חמישי ואון בלומנזון שישי.
בקטגוריה E-3 ערן וולנברג מסיים רביעי.

"כשבלב המרוץ קינן פתח מצערת, דחק בעציוני, ניצח את המרוץ והשאיר איתות רציני לגבי כוונותיו לעונה הבאה"

עממיות
החוויה הגדולה במרוצי היר סקרמבל היא ההזנקה. עשרות רוכבים ניצבים כידון לכידון, מזנקים על הכלים ויוצאים לדרך אחוזי אמוק. מכשול קליל בדמות בור קצה המשפך גורם לערימת אופנועים גדולה לעלות זה על גבי זה, במעטה אבק אימתני עד שחור לחלוטין. כמה שניות חולפות וכולם ממשיכים על המסלול. עשר דקות חולפות ותומר שפירא, כוכב נוסף מבית מדרשו של מתן ניר, מגיע בקצב מסחרר. הנער לוחץ את כל 250 הסמ"ק הנעים בין רגליו בתצוגת רכיבה שלא משאירה מקום לספק – הוא בדרך למקום הראשון בפער! תוך שהוא מוביל את כל הקטגוריות השונות המתרוצצות על המסלול. רגב צרפתי מביא את אחיו, רמי, למסלול לטעום קצת חולות ואבק, רמי לא עומד במעמסה ופורש לאחר שלוש הקפות אך רגב, כוכב מפתח בקטגוריה, משיב כבוד למשפחה ודופק הופעה בכל קפיצה תוך שמירת פער ביטחון בדרך למדרגה השנייה בפודיום. לרונן מדיאל יש שני דברים שלא תצליחו לקחת ממנו, הראשון זה המקום על הפודיום והפעם המקום השלישי, והדבר השני זה החיוך הגדול הפרוש על הפנים שלו בכל זמן.
בקטגוריה העממית E-2, תומר מזור החוזר מפציעה נותן הופעת אלוף אחרי עונה מדהימה במיוחד ועומד במקומו הטבעי – המקום הראשון. אחריו רן אזולאי שזוכה לאהדה רבה בזכות ודור עטיה במקום השלישי.
בעממית E-3, במת הכבוד נתונה למספר אחד של הקטגוריה העונה, זאב צ'אפלה שליו, שמשלים עונה ביד רמה עם עוד מקום ראשון וגביע אליפות. במקום השני ביקור אורח של כפיר לוין ושלישי מסיים לירון פאדל.

"תומר מזור החוזר מפציעה נותן הופעת אלוף אחרי עונה מדהימה במיוחד ועומד במקומו הטבעי – המקום הראשון"

סניורים
אם לרגע חשבתם שמיצינו את סיפורי כוכבי המרוץ, אז טעות בידכם. נדב לוגסי, שעבר במהלך העונה לסניורים, נתן הופעה מסכמת לחתימת העונה. עם שיער מאפיר או לא, הוא רוכב חזק במהלך כל המרוץ, רודף אחר שפירא הצעיר ואף מצליח לעבור אותו כשכוחו עדיין במותניו. אלוף. במקום השני ירון יוליוסברגר שנותן עבודה על המסלול ולאחר פתיחה מדשדשת הצליח להתאפס, לפתוח מבערים ולהדביק קצב. שלישי, צמוד צמוד בפער של פחות משתי שניות, ניצב ירון גולדשטיין.

"נדב לוגסי, שעבר במהלך העונה לסניורים, נתן הופעה מסכמת לחתימת העונה. עם שיער מאפיר או לא, הוא רוכב חזק במהלך כל המרוץ, רודף אחר שפירא הצעיר ואף מצליח לעבור אותו כשכוחו עדיין במותניו. אלוף."

מתחילים
בן ויסלוביץ' על ההוסקוורנה מסיים ראשון בפער של דקה שלמה מגיא בר שמסיים שני. במקום השלישי אלון סלמי על KTM.
עוד עונה הגיעה לסיומה, סיכומים, ברכות וגביעים לאלופים יגיעו בהמשך, כמיטב המסורת של העמותה הישראלית למרוצי אנדורו, באירוע מכובד בפני עצמו.

תוצאות

"בן ויסלוביץ' על ההוסקוורנה מסיים ראשון בפער של דקה שלמה מגיא בר שמסיים שני"




תמונות מהגלריה





תגובות לכתבה
1.פסטיבל קאן 09-05-11
איזה דימוי למרוץ הכי חם של השנה
זיו כרמי צריך לקבל גראמי !
2.עומרי 09-05-11
איך לא מציינים דבר כמו זה שדור עטיה סיים ראשון אחרי שזינק באיחור וכתוצאה מהזניוק המאוחר נענש בעשר דקות קנס ולמרות זאת נשאר על הפודיום אם זו לא דרמה אז אני לא יודע מהי דרמה
3.דין 10-05-11
למה לא ציינו שיוני נעקף ע''י זיו כרמי מפני שיוני עצר לתדלוק?
למה לא מציינים שרפאל קבסא היה ראשון עד שבסיבוב האחרון נתקע בלי דקל 300 מטר לפני קו הסיום?
למה לא מציינים שדור עטיה ''המטאור'' שאכן זינק באיחור ולא מקו הזינוק , ועל הז קיבל 10 דקות עונש ולמרות זאת סיים שלישי?
4.למה לא ואיך לא 10-05-11
נזימה למה שלא תשכרו שני מסוקים עם צוותי צילום ותיעוד שיעקבו ויתעדו הכל
ככה תוכלו לרשום הכל ואף אחד לא יתלונן שגנבו לי ושתו לי ולא כתבו שעקפתי ודפקו אותי כי ערן שלמה לא אוהב אותי
5.ל3 10-05-11
קודם כל ערן כתבה מדהימה ותמונות סוף הדרך שאפו!
דבר שני יוני נעקף לפני שנכנס לתדלק..
6.yosf 10-05-11
יפה
7.מעיין אטאס 26-06-16
😐😐😐😐😐😐😐😐😐😐😐😐
8.מעיין אטאס 26-06-16
😐😐😐😐😐😐😐😐😐😐😐😐
9.מעיין אטאס 26-06-16
😐😐😐😐😐😐😐😐😐😐😐😐
10.מעיין אטאס 26-06-16
😐😐😐😐😐😐😐😐😐😐😐😐
הוסף תגובה

*שם:

אימייל:

*רשום את הספרה שלוש:

*תוכן התגובה:


כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 01:54-24.